Qigonginstruktör

QIGONG - INSTRUKTÖRSUTBILDNING

Qigong är en sinnes- och kroppsövningsmetod som integrerar rörelse, hållning, andning och medvetenhet i en ny träningskategori som kallas ”meditativ rörelse.” Systematiska granskningar och metaanalyser som analyserar hundratals forskningsstudier tyder på att Qigong hjälper till att minska ångest, depression, stress och smärta och hjälper till att förbättra allmän hälsa, mental hälsa och livskvalitet. Som metod verkar också minska inflammation och öka immunsvaret.

Denna utbildning är en intensiv yrkesutbildning som kommer att ge dig all den kunskap och förståelse du behöver för att kunna hjälpa dig själv och dina elever/patienter att nå hälsan.

Fokus kommer att ligga på qigongformen Ba Tian Qigong, de Åtta Himlarnas Qigong, som är en ursprunglig form av qigong som bland annat reglerar och stärker flödena i de åtta extraordinära meridianerna.

Utifrån ett bättre flöde i dessa meridianer kommer alla organsystem och hela meridiansystemet att balanseras upp, och hälsa uppnås. Även om formens rörelseschema är enkel så gömmer sig djup visdom däri, och vi kommer finna denna visdom tillsammans under utbildningens gång.

BA TIAN QIGONG

Ba Tian är en qigong-form som verkar starkt, inte bara på den fysiska kroppen, utan också på våra mentala och inte minst känslomässiga aspekter. Det är någonting som tidigare elever noterat, och funnit mycket läkande. Med denna kunskap i din hand så står du väl rustad att guida dina elever i deras utveckling inom qigong. Varje modul är på två dagar, alltså sammanlagt totalt tolv dagars lärarledd undervisning på skolan, fördelat under åtta månaders utbildning. Anledningen till utbildningens längd är att du ska bekanta dig ordentligt med  qigongformen, och du förväntas efter första modulen träna din qigong minst vid ett tillfälle varje dag. Teori kommer att varvas med praktiska övningar hela utbildningen.

KURSPLAN

Modul 1

• Qigongteori

Modul 2

• Teorierna om Yin och Yang, Wu Xing (de fem elementen),
    Zang-Fu (de inre organens fysiologi)

Modul 3

• Qigongteori

Modul 4

• Etiologi och patologi utifrån TKM
  • Meridiansystemet

Modul 5

• Meridiansystemet

Modul 6

• Qigongpraktik

Du behöver, efter första modulen, få ihop en egen qigonggrupp om minst 4–6 deltagare. Denna grupp ska du sedan leda, med lärarhandledning, under hela din utbildning.
Denna lärarhandledning kan beroende på geografi ske via Zoom. Mellan seminarierna studerar du på egen hand. Till din hjälp har du skolans egna kompendier, vilka ingår i kursen. Naturligtvis har du möjlighet till, och vi uppmuntrar dig till, kontakt med läraren även mellan seminarierna.

Du kommer få en rekommenderad litteraturlista vid kursstart. Denna litteratur är inte obligatorisk.

Har du sedan tidigare kunskap som ingår i utbildningen har du möjlighet att tenta av dessa och/eller validera dem för att mer
kunna fokusera dig på de delar du inte har kunskap inom.

*Med reservation att minimum antal deltagare fylls.

Kursdatum 2020

15-16/1 2021

KINA TERAPI SKOLAN ÄR KVALITETSSÄKRAD SOM SKOLA AV SFKM-SKANDINAVISKA FÖRBUNDET
KOMPLEMENTÄR MEDICIN . DE SKOLOR SOM INGÅR I SFKM HAR SAMTLIGA GENOMGÅTT EN
KVALITETSKONTROLL SOM RESULTERAT I EN GODKÄND YRKESTERAPI.

Dela sidan med en kompis!

Dela på facebook
Dela på google