fbpx
Medicinsk Qigong

Medicinsk Qigong

Qigong är en kinesisk konstform som kombinerar fysisk träning, meditation och alternativ läkning. Qigong har utvecklats från kampsport, traditionell kinesisk medicin och antika filosofier. De som lär sig Qigong i Kina och många andra asiatiska länder gör det för att kultivera sig och få en balans i ens fysik samt sin spiritualitet. Med andra ord är Qigong en träningsform där sinnet och kroppen kombineras för att få ett lugnt sinnestillstånd, fysisk balans och för att komma i kontakt med högre spirituella världar.

Under denna två dagars kurs lär du dig att utföra alla rörelser som ingår i medicinsk Qigong. Qigongformen tar ca 20 minuter att genomföra. Under utbildningen kommer vi att hinna öva igenom rörelserna många gånger.

Förutom att öva in rörelserna så kommer vi också träna på de andra två viktiga principerna för qigongträning, nämligen regleringen av andningen och regleringen av psyket. Först när rörelserna, andningen och fokuseringen av psyket är i balans så kan qigongövningen verkligen komma till sin fulla rätt, och det är vad vi kommer öva mest. Det är många som redan under kursdagarna märker tydliga positiva hälsoeffekter av den medicinska Qigongen.

Utöver de praktiska övningarna kommer du få lära dig mycket om traditionell kinesisk medicin, självklart med fokus på qigong. Vi kommer att gå igenom de teoretiska principer som qigong vilar på.

KURSPLAN KURS I MEDICINSK QIGONG

Vi kommer samtala om

 • olika typer av qigong som finns
 • Skillnader mellan qigong och yoga
 • Skillnader mellan qigong och tai chi
 • Värdet av att kunna ta ansvar för sin egen hälsa
 • Värdet av att kunna hålla sitt eget utrymme
 • Värdet av att kontrollera sin egen stress
 • Praktisk Qigongövning
 • Reglering av kropp, reglering av andning, reglering av psyke
 • De tre elixirfälten i kroppen
 • Vad är fokusering?
 • Vad är Qigong?
 • Ta ansvaret för sin egen hälsa
 • Hålla sitt eget suveräna utrymme
 • Kontrollera sin egen stress

Allt detta, och många andra hälsoaspekter, kan qigong vara en lösning på.

Det kommer också finnas utrymme för alla elever som så önskar att ta upp egna frågeställningar och hälsotillstånd, för att mer individanpassat få hjälp med hur qigongen kan vara till hjälp.

Inga förkunskaper behövs.
Pris för hela utbildning: 3.490 kr (exkl. moms)

För kursplanen eller andra frågor kontakta gärna oss.

Telefonnumer: 08-55005533
E-post: 

Efter avslutad utbildning får du ett diplom.

Kursen kommer att hållas på engelska.

Alexander

Utbildningsledare

Alexander

Alexander är TKM läkare och diplomerad massör. Han utbildade sig inom detta i Kina där han har spenderat de senaste 6 åren och han har även studerat i Spanien och Argentina.

Han har jobbat som pedagog både i Taiwan och Hongkong och som lärarassistent till ordförande professor vid Universitetet i Argentina.

I sitt arbetssätt integrerar han olika metoder som reflexologi, akupressur och akupunktur. Han ser människan i sin helhet och utgår ifrån att det finns en koppling mellan det fysiska, mentala och emotionella planet. Att arbeta utefter denna koppling är hans specialitet.

Så här uttrycker Alexander sig: ”Jag blev kär i akupunktur och traditionell kinesisk medicin vid 12 års ålder och ända sedan dess har jag fortsatt lära mig mer. Denna läkekonst har gjort det möjligt för mig att läka mig själv, förstå andra på ett djupare plan samt hjälpa dem att förbättra sin hälsa ”

Pratar: Engelska, spanska, kinesiska, italienska och franska.

*Med reservation att minimum antal deltagare fylls.

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Om omständigheterna kring covid-19 så kräver genomförs alla våra utbildningar online, i de fall det är möjligt. Vi meddelar i sådana fall anmälda deltagare. Om du är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du omboka till ett senare kurstillfälle.

Kursdatum 2021

23-24/10 2021

SFKM

KINA TERAPI SKOLAN ÄR KVALITETSSÄKRAD SOM SKOLA AV SFKM-SKANDINAVISKA FÖRBUNDET
KOMPLEMENTÄR MEDICIN . DE SKOLOR SOM INGÅR I SFKM HAR SAMTLIGA GENOMGÅTT EN
KVALITETSKONTROLL SOM RESULTERAT I EN GODKÄND YRKESTERAPI.

Delbetalning Human Konto-Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta! I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Dela sidan med en kompis!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn