fbpx
Massageterapeut

Massageterapeut

Denna intensivutbildning till friskvårdsmassör består av 20 kurstillfällen à 8 timmar, självstudier samt cirka 120 timmar hemstudier. Efter godkänd massageterapeututbildning och diplom kan eleven arbeta som bland annat massör på olika spa- och skönhetssalonger, massör uthyrd till företag samt i egen regi. 

timmar

Vår massageterapeututbildning består av 250 timmar lärarledd undervisning, varav 75 timmars terapispecifika anatomistudier.

Kursplan

GODKÄNDA och diplom

Efter godkända teoretiska och praktiska prov, godkänt specialarbete samt fullt betald kursavgift erhåller eleven diplom.

Basmedicin

För att bli godkänd krävs också godkänt på utbildningen Terapeutisk Basmedicin. Har du redan läst och blivit godkänd i dessa ämnen behöver du naturligtvis inte läsa om kursen.

Personer/grupp​

upp till 16

Pris inkl moms

37 400 kr

Vad gör en massageterapeut? En enkel beskrivning är att man bearbetar muskler för att behandla sjukdom eller skada. En massageterapeut är helt enkelt en massör som använder sina kunskaper som en fysisk behandlingsform.

Detta kräver att man är rejält insatt i alla de akuta och förvärvade skador och sjukdomar som kan uppstå i kroppens rörelsefunktioner. En viktig del i en utbildning till massageterapeut är att kunna undersöka vad som behöver behandlas och hur massagen ska läggas upp.

I dag finns det ingen kontrollerande myndighet för massageterapeuter, vilket gör att i stort sett vem som helst kan kalla sig massageterapeut. Detta gör att det finns en hel del oseriösa aktörer på marknaden.

VIKTIGT ATT EN MASSAGETERAPEUT HAR RELEVANTA KUNSKAPER

Men vad som är viktigt för en massageterapeut som ska arbeta med patienter, utöver kunskaper i att utöva massage,  är man har goda och relevanta kunskaper i medicinska ämnen och undersökningsmetodik.

Vi är medlemmar i SFKM, Svenska Förbundet för Komplementär Medicin. Det är en kvalitetsstämpel som gör att du kan känna dig trygg om du anlitar oss för massageterapeututbildning. Som medlem i SKFM får man dessutom genom kurser möjligheter att utvecklas inom hälsa, massageterapi och andra komplementärmedicinska terapier.

DELBETALNING

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Läs mer här >>

Dela sidan med en kompis!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn