fbpx
Koppning

Koppning

Koppning är en metod där man fäster koppar av olika material på kroppen med hjälp av vacuum. Detta spänner upp huden och till viss del underliggande vävnad, och skapar ett undertryck lokalt i vävnaden. Detta undertryck ökar genomströmningen av blod och qi i vävnaden, vilket i sin tur dels ökar cellernas förmåga till upptag av näringsämnen samt utsöndring av slaggprodukter. Koppningen påverkar också nervsystemet, huden, muskler, leder och det lymfatiska systemet. Allt detta tillsammans gör att koppningen är en mycket effektiv metod att behandla ett stort antal sjukdomar och skador, samtidigt som riskerna med behandlingen är mycket små.

Exempel på problem som koppningsexperter använder metoden för att behandla inkluderar buksmärtor, ADD , ADHD, förkylningar, förstoppning, hosta, menstruationssmärtor, högt blodtryck och olika typer av förlamningssyndrom.

Koppning är en uråldrig teknik inom den traditionella kinesiska medicinen, men koppning har också länge varit del av flera andra länders medicinska tradition. Bland annat finns koppningstekniker inom judiska och muslimska traditioner och i afrikanska länders medicinska tradition. Vi har också haft inslag av koppning i västvärlden. På senare år har koppningen fått ett uppsving i popularitet sedan det uppmärksammats att ett stort antal idrottsatleter i olympiska grenar har valt metoden för att behandla olika typer av skador och smärttillstånd med metoden.

Under denna två dagars kurs lär du dig

 • Koppningens historia
 • Koppningens effekter
 • Hur man genomför behandlingen för olika typer av
  diagnoser/problematik
 • Genomgång av ett antal koppningstekniker
  Glaskoppar, plastkoppar med vacuumpump,
  silikon-/gummikoppar
 • Praktisk övning av koppning
 • Praktisk övning av koppningsmassage

Det kommer också finnas utrymme för alla elever som så önskar att ta upp egna frågeställningar och hälsotillstånd, för att mer individanpassat få hjälp med hur Koppning kan vara till hjälp.

På denna kurs kommer vi beröra de 12 klassiska koppningsteknikerna i traditionell kinesisk medicin, och öva
praktiskt på ett antal av teknikerna. Vi kommer också att gå igenom det som i dagligt tal brukar kallas koppningsmassage. Kursen är väldigt praktiskt upplagd, och du kommer kunna påbörja dina behandlingar direkt efter genomgången kurs.

Kursen är upplagd på två intensiva dagar.

Inga förkunskaper behövs.
Pris för hela utbildning: 3.490kr (exkl.moms)

För kursplanen eller andra frågor kontakta gärna oss.

Efter avslutad utbildning får du ett diplom

Utbildningsledare

Maytham 

Maytham är utbildad västerländsk läkare från Irak där han också började jobba med koppning. Maytham är utbildad akupunktör och har jobbat som egenföretagare inom kinesisk medicin i Sverige i ett antal år. Han skrev även sin bachelor degree om koppning.

*Med reservation att minimum antal deltagare fylls.

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Om omständigheterna kring covid-19 så kräver genomförs alla våra utbildningar online, i de fall det är möjligt. Vi meddelar i sådana fall anmälda deltagare. Om du är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du omboka till ett senare kurstillfälle.

Kursdatum 2021

koppning grundkurs 22-23 maj (*kursen är fullbokad)-Nytt datum 2-3/10 2021

SFKM

KINA TERAPI SKOLAN ÄR KVALITETSSÄKRAD SOM SKOLA AV SFKM-SKANDINAVISKA FÖRBUNDET
KOMPLEMENTÄR MEDICIN . DE SKOLOR SOM INGÅR I SFKM HAR SAMTLIGA GENOMGÅTT EN
KVALITETSKONTROLL SOM RESULTERAT I EN GODKÄND YRKESTERAPI.

Delbetalning Human Konto-Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta! I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.