Koppning fördjuppningskurs

Koppning är en metod där man fäster koppar av olika material på kroppen med hjälp av vacuum. Detta spänner upp huden och till viss del underliggande vävnad, och skapar ett undertryck lokalt i vävnaden. Detta undertryck ökar genomströmningen av blod och Qi i vävnaden, vilket i sin tur dels ökar cellernas förmåga till upptag av näringsämnen samt utsöndring av slaggprodukter.

Koppningen påverkar också nervsystemet, huden, muskler, leder och det lymfatiska systemet. Allt detta tillsammans gör att koppningen är en mycket effektiv metod att behandla ett stort antal sjukdomar och skador, samtidigt som riskerna med behandlingen är mycket små.

Exempel på problem som koppningsexperter använder metoden för att behandla inkluderar buksmärtor, ADD , ADHD, förkylningar, förstoppning, hosta, menstruationssmärtor, högt blodtryck och olika typer av förlamningssyndrom.

Koppning är en uråldrig teknik inom den traditionella kinesiska medicinen, men koppning har också länge varit del av flera andra länders medicinska tradition. Bland annat finns koppningstekniker inom judiska och muslimska traditioner och i afrikanska länders medicinska tradition. Vi har också haft inslag av koppning i västvärlden. På senare år har koppningen fått ett uppsving i popularitet sedan det uppmärksammats att ett stort antal idrottsatleter i olympiska grenar har valt metoden för att behandla olika typer av skador och smärttillstånd med metoden.

Under denna två dagars fördjupningskurs kommer vi att fördjupa oss i olika ämnen som är viktiga för att kunna utföra behandling av svårare diagnoser med hjälp av koppning. För att erbjuda behandling av kvalitet krävs det grundläggande kunskap i anatomi, förståelse för vad en trigger point är, varför dessa uppkommer och vilka olika typer av trigger points som finns. Ett av de ämnen vi kommer fördjupa oss i är Grindkontrollteorin. Kort sagt är Grindkontrollsteorin ett sätt att med hjälp av koppning förhindra smärtkänslor från att resa till centrala nervsystemet.

För att förstå koppningstekniker och hur dessa används behöver man förstå vad meridianer är inom Traditionell kinesisk medicin och vissa relevanta punkter för att optimera koppningsbehandlingarna. Vidare kommer vi att djupdyka in i termen Qi, som många gånger definieras som livskraft.

Kursens innehåll

• Vägledning och fördjupning (för dem som vill jobba med koppning på mottagning/klinik)
  • Ord- och checklista om koppning
  • Koppningstekniker(fördjupning)
  • Anatomi
  • Trigger Points
    1. Vad är trigger points?
    2. Varför orsakar dessa smärta?
    3. Aktiv myofascial respektive latent myofascial trigger point.
    4. Så hittar du en aktiv trigger point.
    5. Koppning av trigger points.
  • Traditionell kinesisk medicin – meridiansystemet.
  • Vad är Qi?
  • Grindkontrollteorin
  • Koppnings-zoner
  • Hijama/Våtkoppning
  • Praktisk behandling av;
    1. Karpaltunnelsyndrom
    2. allergi/ säsongsallergi
    3. högt blodtryck
    4. ADD och ADHD
    5. gynekologiska problem: PMS och oregelbunden mens, amenorré, dysmenorré (mensvärk), menorragi och kvinnlig infertilitet.
  • Viktiga koppningspunkter samt relevanta frågor om koppning.

Observera att denna kurs är en fördjupningskurs. Därför krävs att man gått en grundläggande koppningskurs för att närvara och tillgodogöra sig informationen.

Kursen är upplagd på två intensiva dagar.

Pris för hela utbildning: 5.350 kr (exkl.moms)

För kursplanen eller andra frågor kontakta gärna oss.

Efter avslutad utbildning får du ett diplom

*Med reservation att minimum antal deltagare fylls.

Utbildningsledare

Maytham

Maytham är utbildad västerländsk läkare från Irak där han också började jobba med koppning. Maytham är utbildad akupunktör och har jobbat som egenföretagare inom kinesisk medicin i Sverige i ett antal år. Han skrev även sin bachelor degree om koppning.

*Med reservation att minimum antal deltagare fylls.

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Om omständigheterna kring covid-19 så kräver genomförs alla våra utbildningar online, i de fall det är möjligt. Vi meddelar i sådana fall anmälda deltagare. Om du är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du omboka till ett senare kurstillfälle.

Kursdatum 2021

12-13 jun

KINA TERAPI SKOLAN ÄR KVALITETSSÄKRAD SOM SKOLA AV SFKM-SKANDINAVISKA FÖRBUNDET
KOMPLEMENTÄR MEDICIN . DE SKOLOR SOM INGÅR I SFKM HAR SAMTLIGA GENOMGÅTT EN
KVALITETSKONTROLL SOM RESULTERAT I EN GODKÄND YRKESTERAPI.