fbpx
Akupressur

Akupressör

Sedan minst 3000, och antagligen så länge som 5000 år har den kinesiska medicinen utövats. Den har på den här tiden inte förändrats i grunden alls, utan man har bara fortsatt på den ursprungliga traditionen och bara lagt till de erfarenheter som gjorts under millennierna som gått.

Traditionell Kinesisk Medicin, eller TKM som det brukar förkortas, består av fyra pelare, nämligen Akupunktur, Örtmedicin, Qigong och Tui Na (kinesisk massage). Dessa fyra delar samma teoretiska bas, och har således samma grundsyn på människan som en del av universum. Ja, de fyra pelarna delar faktiskt samma syn på universum som helhet. Vad som skiljer sig åt är snarare vilka aspekter av de traditionella kinesiska teorierna tyngdpunkten läggs.

Akupressur

Akupressuren är, kan man säga Akupunktur utan nålar. Behandlingen går istället ut på att trycka och massera på punkterna på kroppen. Punkternas funktioner är desamma som vid akupunkturbehandling, men valet av punktkombinationer kan vara lite olika.

TIMMAR

1425 timmars utbildning, fördelat på 300 timmar lärarledd undervisning, 100 timmar uppsats och examensarbete, 900 timmar självstudier och 125 timmar klinisk praktik.

Kursplanen?

praktiska övningar?

Under varje seminarie sker även praktiska övningar.

GODKÄNDA och diplom

Efter godkända teoretiska och praktiska prov, godkänt specialarbete, godkänd dokumentation av 30 patienter (innehållande anamnes, diagnos, behandlingsprinciper, prognos och uppföljning under behandlingstiden), samt fullt betald kursavgift erhåller eleven diplom.

Terapeutisk Basmedicin

För att bli godkänd krävs också godkänt på utbildningen Terapeutisk Basmedicin. Har du redan läst och blivit godkänd i dessa ämnen behöver du naturligtvis inte läsa om kursen.

Personer/grupp

Upp till 20

Pris inkl moms

29 700 kr

DELBETALNING

Human Konto – Ett kostnadsfritt kreditlöfte med möjlighet till delbetalning utan ränta!

I samarbete med Human Finans erbjuder vi olika alternativ till delbetalning av våra utbildningar. Du kan t.ex. låna räntefritt till din utbildning och dela upp din betalning i upp till 24 månader.

Läs mer här >>

Angående covid-19: Vi har din säkerhet i fokus och följer noggrant myndigheternas rekommendationer. Om omständigheterna kring covid-19 så kräver genomförs alla våra utbildningar online, i de fall det är möjligt. Vi meddelar i sådana fall anmälda deltagare. Om du är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du omboka till ett senare kurstillfälle.

Dela sidan med en kompis!

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn